Cum se aplica corect lentilele de contact?

Azi am ochii verzi, mi-am implinit visul de a avea alta culoare a irisului pentru prima oara, iar asta se datoreaza lentilelor Lensa.

Am primit odata cu lentilele suportul pentru depozitarea lor si solutia de intretinere de 100 ml, ceea ce dupa mine, pare a fi kitul complet pentru prima utilizare a lentilelor colorate.

Cand eram pe site cautand o culoare care sa ma dea pe spate, mi-au facut cu ochiul (inside joke) acestea. Si ce vise frumoase aveam ca ochii mei caprui chiar sa prinda nuanta asta de turcoaz. Dar din pacate nu s-a intamplat, desi nu regret alegerea pentru ca mi se pare o culoare frumoasa oricum.

IMG_0128Anyways, cand curierul a sosit a doua zi, eram super fericita si habar n-aveam de unde sa incep. Plus ca n-aveam nici cea mai vaga idee ce trebuie facut mai intai, cum se pun lentilele corect si asa mai departe. Asa ca am facut un mic research si ce am aflat vreau sa impart cu voi.

Basic Rules

Igiena e cea mai importanta cand vine vorba de aplicarea sau scoaterea lentilelor de contact de pe ochi, asa ca de fiecare data cand facem unul din aceste doua lucruri trebuie sa ne spalam pe maini cu apa si sapun si sa ne stergem cu un prosop care nu lasa scame.

Dupa fiecare utilizare, lentilele trebuiesc clatite si dezinfectate si de asemenea, e important sa incepem de fiecare data cu aceeasi lentila pentru a nu confunda lentila de pe ochiul drept cu cea de pe ochiul stang si viceversa.

Aplicarea lentilelor

Fiecare lentila trebuie clatita cu solutie inainte de aplicare.

Folosind aratatorul si degetul mare apuca lentila si tine-o pe degetul aratator cu marginile in sus (forma convexa)

Tinandu-ti privirea inainte, trage de pleoapa inferioara folosind degetul mijlociu de la aceeasi mana.

Ridica pleoapa superioara cu degetul aratator de la cealalta mana, priveste in sus si aplica lentila usor in partea inferioara, pe zona alba a ochiului.

Tot ce trebuie sa faci acum este sa privesti in jos,sa inchizi ochii pentru putin timp si sa repeti procedeul si pentru celalalt ochi. Voila ! Ai o privire noua, patrunzatoare !

IMG_0156Scoaterea lentilelor

Priveste in sus, foloseste-te de degetul mijlociu al mainii cu care scrii pentru a trage de pleoapa inferiora a ochiului in jos, iar cu aratatorul aceleiasi maini impinge lentila in jos, catre zona alba.

Prinde lentila intre degetul mare si aratator cu grija si scoate-o.

Repeta procedeul pentru celalalt ochi.

Asta a fost tot, acum sunteti pregatite sa va achizitionati si voi o pereche frumoasa de lentile pentru un eveniment special. E foarte indicat sa mergeti si la un control oftalmologic inainte !

Have fun!

IMG_0143

Advertisements

Baga-te-n seama !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s